неділя, 16 жовтня 2016 05:10

У США пред'явили звинувачення російському хакеру

У США пред'явили звинувачення російському хакеру

Влада США висунула офіційне звинувачення громадянинові Росії Євгену Нікуліну. Його затримали в Чехії за підозрою в скоєння хакерських атак на сайти американських компаній, повідомляє "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Упіймали російського хакера, який атакував сайти США

Росіянина звинуватили у зломі і крадіжці інформації з комп'ютерів сервісу LinkedIn і низки інших американських компаній. За даними прокурорів, Нікулін відправив програму на комп'ютер співробітника LinkedIn, викрав ім'я користувача і пароль співробітника, використовував їх для доступу до комп'ютерів компанії в 2012 році.

Росіянина також звинувачують у зломі двох інших компаній, Dropbox і Formspring, і в змові з метою продажу викрадених імен користувачів, паролів і адрес електронної пошти клієнтів Formspring.

У Нікуліна були три спільники, один з яких запропонував продати викрадену інформацію про користувачів Formspring за 5500 євро.

Нагадаємо, 7 жовтня Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США звинуватили Росію в організації скоординованих кібератак з метою вплинути на виборчий процес в США.

Зараз ви читаєте новину «У США пред'явили звинувачення російському хакеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути