середа, 12 жовтня 2016 15:07

У мережі з'явилося відео руїн Алеппо після бомбардувань

У мережі з'явилося відео руїн Алеппо після бомбардувань
kp.ua

Журналістська група Aleppo Media Center оприлюднила на YouTube відео, на якому зафіксовані руїни сирійського міста Алеппо, яке з 27 вересня стало ареною запеклих боїв між урядовими військами та повстанцями, а також невибіркових бомбардувань російською авіацією.

За даними ООН, унаслідок боїв за місто та численних авіаударів за останні тижні загинули щонайменше 300 цивільних осіб. У місті знищена медична інфраструктура, не вистачає медикаментів та провізії.

У кварталах східної частини міста досі живуть, за різними оцінками, від 150 до 250 тис. цивільних громадян. Місто перебуває в облозі з боку сил, лояльних до режиму президента Башара аль-Асада.

19 вересня урядові сили в односторонньому порядку вийшли з перемир'я та перейшли в наступ на стратегічно важливе місто за підтримки авіації Росії.

У відповідь на численні бомбардування гуманітарної та цивільної інфраструктури міста лідери США, Німеччини, Франції, керівники ООН назвали дії РФ військовим злочином та закликали до притягнення винних до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент РФ ратифікував угоду про авіабазу в Сирії

Зараз ви читаєте новину «У мережі з'явилося відео руїн Алеппо після бомбардувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути