неділя, 31 липня 2016 10:44

Турецькі правоохоронці оточили військову базу США

Турецькі правоохоронці оточили військову базу США
Фото: telegraf.com.ua

Турецькі силовики заблокували військову базу Інджирлік через повідомлення про можливу спробу перевороту в місті Адана.

Про це повідомляє видання "Hurriyet".

"Доступ до бази був обмежений о 23:00. Зараз всі входи і виходи військового об'єкта оточили близько 7000 співробітників силових відомств", - йдеться у повідомленні.

У той же час міністр Туреччини з європейських справ Омар Челік в Twitter повідомив, що на авіабазі сталася перевірка систем безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасників турецького перевороту ховатимуть на кладовищі "для зрадників".

За даними Haber Turk, базу заблокували через візит голови комітету начальників штабів США Джозефа Данфорда, який планує відвідати Туреччину 31 липня, в тому числі і війська США на базі "Інджирлік".

Нагадаємо, у ніч на 16 липня військові в Туреччині здійснили спробу військового перевороту. У п'ятницю вночі оголосили, що захопили владу. Пояснили: хочуть захистити демократію в країні. Вимагали нової конституції, розділення релігії та політики.

Міст через Босфор у Стамбулі перекрили, танки заїхали в аеропорт. Захопили приміщення державної телекомпанії. Будівлю парламенту в Анкарі обстріляли з танків. З вертольотів атакували приміщення національної розвідки. Узяли в заручники голову генерального штабу Хулусі Акара.

За півгодини після заяв військових у телеефір вийшов президент 62-річний Реджеп Таїп Ердоган. Він відпочивав у готелі в Мармарісі. Оголосив, що залишається при владі, й закликав прибічників вийти на вулиці

Зараз ви читаєте новину «Турецькі правоохоронці оточили військову базу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути