середа, 19 жовтня 2016 05:13

Туреччина висунула Євросоюзу жорстку умову

Туреччина висунула Євросоюзу жорстку умову

Анкара відмовиться від угоди про прийом нелегальних мігрантів, якщо Євросоюз не надасть Туреччині безвізовий режим до кінця року та не припинить наполягати на скасуванні антитерористичного законодавства,

Про це заявив міністр у справах ЄС та головний переговірник щодо вступу Туреччини в Європейський Союз Омер Челік, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина відправляє тяжкохворих мігрантів назад до Євросоюзу

Селик зазначив, що якщо Євросоюз не стримає обіцянку щодо візової лібералізації, країна вийде з угоди за мігрантам. "Ми завершимо цей проект, якщо буде необхідність", - сказав він.

Якщо ж до кінця поточного року безвізовий режим Туреччини так і не буде надано, "угода помре". "Нам просто не буде більше про що говорити", - констатував турецький міністр у справах ЄС.

Нагадаємо, у березні Туреччина погодилася допомогти ЄС з вирішенням проблеми нелегальної міграції в обмін на фінансову допомогу та скасування візового режиму. Однак, питання зі скасуванням віз так і не зрушило з мертвої точки, оскільки Брюссель наполягає на скасуванні антитерористичного законодавства. Анкара відмовляється йти на цей крок з урахуванням ситуації з недавньою спробою державного перевороту в країні.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина висунула Євросоюзу жорстку умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути