вівторок, 20 грудня 2016 01:34

Трампа офіційно затвердили президентом

Трампа офіційно затвердили президентом

Колегія вибірників США остаточно затвердила перемогу на президентських виборах у Сполучених Штатах Дональда Трампа, який балотувався на цю посаду від Республіканської партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка українського походження виконає на інавгурації Трампа гімн США

За Трампа віддали свої голоси 304 вибірника при необхідному мінімумі в 270 голосів. При цьому два вибірника зі штату Техас не підтримали переможця. Один з них віддав свій голос за губернатора Огайо Джона Касіча, ще один вибірник проголосував за колишнього конгресмена Рона По, передає Huffington Post.

Чотири вибірники зі штату Вашингтон проголосували не за Гілларі Клінтон, хоча вона перемогла в цьому штаті. Троє віддали свої голоси колишньому держсекретареві США Коліну Пауеллу, ще один —індіанському вождеві на ім'я Орел, Відзначений Вірою.

Кількість членів Колегії вибірників дорівнює числу членів обох палат Конгресу США - 538. Кожен штат представлений пропорційно чисельності його населення. Для обрання президента необхідно 270 голосів. Юридично вибірники не повинні голосувати за переможця в їхньому штаті.
Зараз ви читаєте новину «Трампа офіційно затвердили президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути