середа, 15 лютого 2017 09:14

Створили пасажирський безпілотник
4

Фото: BBC

У Дубаї з червня запустять безпілотний літальний апарат для перевезення пасажирів.

Про це заявив глава місцевого Агентства з доріг і транспорту Мат аль-Тайер, повідомляє BBC.

Для перевезення пасажирів вибрали модель безпілотника eHang 185, зроблену в Китаї. Вона вже пройшла частину польотних випробувань.

Дрон може розвивати швидкість до 160 км/год.

Безпілотник – одномісний і здатний перевозити вантаж до 100 кг, а залишатися в небі він може протягом півгодини. На більш дальні польоти поки не вистачає заряду акумулятора.

"Найважливіше в проекті – відточити безпечне приземлення дрону. Перш ніж посадити в цей безпілотник людину, він повинен налітати щонайменше тисячу годин. Якби мене намагалися змусити в нього сісти – я б кричав і відбивався", – говорить викладач авіоніки з Університету Західної Англії Стів Райт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 способів використання дронів

Для управління у квадрокоптера тільки планшет. Пасажир вибиратиме на ньому місце призначення, а потім безпілотник за командами з диспетчерського центру рухатиметься у напрямку до нього. Інших способів керування транспортним засобом у пасажира немає.

Перші знімки з висоти з'явилися в XIX столітті. Щоб поглянути на світ звисока, камери прикріплювали до повітряних зміїв або вели зйомку з повітряної кулі.

110 років тому німецький аптекар Юліус Нойброннер придумав новий спосіб зйомки. Це зйомка зверху за допомогою дрона-голуба. Такі фотографи могли літати на великі відстані, управляти ними не було потреби.

Зараз ви читаєте новину «Створили пасажирський безпілотник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути