неділя, 27 листопада 2016 02:17

Стало відомо, хто порадив Клінтон визнати свою поразку перед Трампом

Стало відомо, хто порадив Клінтон визнати свою поразку перед Трампом

Президент США Барак Обама в ніч президентських виборів подзвонив кандидату від демократів Хілларі Клінтон і попросив її визнати поразку, повідомляє The Hill з посиланням на книгу про вибори президента США в 2016 році.

Автори книги - Емі Парнс, кореспондент від видання в Білому домі, і Джонатан Аллен — посилаються на три джерела, знайомі із ситуацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В одному з американських штатів почали перерахунок голосів

"Ти повинна визнати поразку", - сказав Обама Клінтон.

Клінтон послухалася і повідомила Трампу про те, що визнає поразку в середині ночі з 8 на 9 листопада. "Просто дайте мені телефон. Я дзвоню йому (Трампу)", - сказав вона в розпачі.

Деяким союзникам Клінтон не сподобався цей крок президента. На їхню думку, вона мала чекати стільки, скільки було можливо.

Рішення зателефонувати Трампу і визнати поразку Клінтон прийняла, коли голова її передвиборчого штабу Джон Подеста вийшов до її прихильників в Нью-Йорку і сказав, що поки вони планують почекати підсумкових результатів.

Нагадаємо, незважаючи на поразку на президентських виборах у США, Хілларі Клінтон збільшила відрив від Дональда Трампа за загальною кількістю поданих за неї голосів. По мірі обробки результатів голосування відрив Клінтон від Трампа становить вже 2 млн голосів.

Президентські вибори в США відбулися 8 листопада. Перемогу на виборах здобув республіканець Дональд Трамп, він стане стане 45-им президентом США. Його інавгурація відбудеться 20 січня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто порадив Клінтон визнати свою поразку перед Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути