субота, 24 вересня 2016 02:46

США звинуватили РФ у дестабілізації обстановки в Сирії

США звинуватили РФ у дестабілізації обстановки в Сирії

Росія несе відповідальність за порушення домовленості про перемир'я в Сирії і за наступ військ Асада. Якщо вона дійсно хоче довести своє прагнення до миру, то має зробити відповідні кроки.

З такою заявою виступив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, передає "Укрінформ".

"Росія несе відповідальність, якщо ця домовленість має майбутнє, Росія має зробити кроки, аби довести це", - сказав Ернест.

Напередодні держсекретар США Джон Керрі виступив зі схожою заявою після засідання Міжнародної групи підтримки Сирії в Нью-Йорку, йдеться в повідомленні.

"Це момент істини для Росії, момент істини для режиму Асада, для опозиції і для всіх нас, хто прагне покласти край війні в Сирії і розгромити терористів", - сказав Керрі.

Він підкреслив, що єдиний спосіб досягти цього полягає у вирішенні всіма сторонами чия авіація, зокрема, діє в районі Алеппо.

"Необхідно призупинити бойові операції, і не на день чи два, а на невизначений час, поки все не переконаються в серйозності їхніх намірів", - підсумував Ернест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія назвала розстріл колони ООН пожежею

При відсутності такого масштабного кроку в США не бачать сенсу в подальших заявах, обіцянках або планах, "які просто не можуть бути реалізовані".

Нагадаємо, 19 вересня російська та сирійська авіація завдала удару по гуманітарній колоні ООН поблизу сирійського міста Алеппо. У відповідь на це всесвітня організація тимчасово згорнула гуманітарні операції в країні, яка потерпає від 5-річної громадянської війни.

Зараз ви читаєте новину «США звинуватили РФ у дестабілізації обстановки в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути