четвер, 21 липня 2016 10:35

США узгодили план остаточного розгрому ІДІЛ

США узгодили план остаточного розгрому ІДІЛ
xn----8sbeybxdibygm.ru-an.info

США та їхні союзники по антитерористичній коаліції узгодили стратегію військового розгрому ультрарадикальної ісламістської організації "Ісламська держава".

Про це повідомляє "ВВС News" з посиланням на заяву міністра оборони США Еша Картера.

Союзники мають намір загнати бойовиків в їхні бастіони в містах Ракка та Мосул в Сирії та Іраці, позбавивши їх контролю над важливими шляхами сполучення та поповнення ресурсів. Даний план ухвалили представники більше 30 країн, які в союзі з США здійснюють військові операції проти терористичної "Ісламської держави".

"Дозвольте зазначити: після цього план передбачає падіння влади ІДІЛ над Мосулом та Раккою", - заявив міністр оборони США.

Також під час зустрічі представники коаліції ухвалили план врегулювання ситуації в регіоні після остаточного знищення ІДІЛ. Після перемоги на значних територіях в Сирії та Іраку може утворитися вакуум влади, в результаті чого вкрай дестабілізований регіон знову може стати розсадником ісламського тероризму.

"Ми повинні переконатися, що наші партнери в регіоні мають всі можливості для військової перемоги, а також для того, щоб утримати, відбудувати ці території та керувати ними", - зазначив Картер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нападника з сокирою в німецькому потягу знайшли стяг ІДІЛ

Нагадаємо, за заявами Міністерства оборони США, за останні місяці терористична "Ісламська держава" втратила більше 35% захоплених раніше територій. На зараз, за повідомленнями, іракська армія готується до штурму найбільшого міста під владою джихадистів - Мосулу. Раніше збройні сили країни звільнили Фаллуджу.

Зараз ви читаєте новину «США узгодили план остаточного розгрому ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути