четвер, 22 грудня 2022 19:11

США розширили санкції проти Росії

США розширили санкції проти Росії
До списку санкцій потрапили компанії, пов'язані з армією. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки внесли до санкційного списку 10 юридичних осіб з Росії.

Обмеження запровадили стосовно компаній, залучені до російського військово-промислового комплексу. Про це йдеться в повідомленні мінфіну США.

Концерн "Морінформсистем-Агат" виробляє комплексні конструкції для військово-промислового комплексу в Росії й за кордоном.

Компанія "Ригель" виробляє літій-іонні акумулятори і батареї для систем автономного та безперебійного живлення, засобів зв'язку, транспорту й іншої техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян очікують проблеми з мобільним зв'язком – Reuters

ЗАТ "ЦНДІ суднового машинобудування" – науково-дослідна організація зі створення суднового обладнання. Воно є практично на всіх російських кораблях.

АТ "Морські навігаційні системи" – виробник навігаційних, гідрографічних, гідрометеорологічних, гідроакустичних систем, морської техніки та систем автоматики для суднобудівної галузі.

У списку також є НДІ конструкційних матеріалів "Прометей", концерн "Науково-виробниче об'єднання "Аврора", концерн "ЦНДІ "Електроприлад", АТ "Обухівське", Інститут океанології РАН імені Ширшова, ТОВ "Компанія Технополь".

У найближчі роки економіка країни-агресорки Російської Федерації скоротиться щонайменш на 16%, а до 2030 року ‒ на 20%. Санкції вже мають суттєвий вплив на російську економіку та Кремль відчуває брак коштів на ведення війни. Про це сказав координатор із санкційної політики Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Джеймс О'Браєн.

Європейський Союз погодив дев'ятий пакет санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації. Під санкції потрапили п'ять російських партій, 169 компаній, три банки й чотири пропагандистських телеканали.

Зараз ви читаєте новину «США розширили санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути