вівторок, 12 липня 2016 23:43

Санкції ЄС нависли над Іспанією та Португалією

Санкції ЄС  нависли над Іспанією та Португалією

Європейський союз розпочав процедуру введення санкцій проти Іспанії та Португалії. Про це домовилися міністри фінансів країн єврозони у вівторок, 12 квітня, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Таке рішення рада міністрів прийняв через те, що країни Піренейського півострова не змогли знизити дефіцит бюджету до встановленої Євросоюзом терміну.

В Іспанії і Португалії є десять днів, щоб представити свої аргументи і оскаржити рішення. Вони повинні довести, що бюджетний дефіцит був пов'язаний з якимись екстреними обставинами. Інакше на них можуть бути накладені штрафи до 0,2% їх ВВП, що може скласти кілька мільярдів доларів.

Якщо апеляція буде відхилена, то Єврокомісія протягом 20 днів повинна прийняти рішення про запровадження санкцій. Керівництво ЄС ніколи ще не застосовувало це міру по відношенню до країн, які входять в блок.

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта розкритикував рішення про санкції, назвавши його необгрунтованим і контрпродуктивним. "Європейська економіка та єврозона нічого не виграють від введення будь-яких санкцій проти Португалії та Іспанії", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз продовжив на півроку санкції щодо Росії

Зараз ви читаєте новину «Санкції ЄС нависли над Іспанією та Португалією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути