субота, 31 грудня 2016 13:15

Російські хакери дісталися до системи електропостачання США

Автор: zn.ua
 

В США виявили російське шкідливе програмне забезпечення. Про хакерство заявила служба безпеки одного з комунальних установ, що надає послуги електрифікації в штаті Вермонт. Небезпечну програму раніше використовували росіяни. Воно здатне привести до повалу системи роботи підприємств.

Про це пише The Washington Post.

"Комп'ютерний код, пов'язаний з хакерською операцією росіян, яку в адміністрації Обами охрестили як "Grizzly Steppe" (степовий грізлі), був виявлений у системі однієї з установ штату Вермонт", - повідомляє видання.

Компанія Burlington Electric оприлюднила заяву, що виявила шкідливий код. Він використовувався в операції "Grizzly Steppe" у ноутбуці, який не був підключений до мережі. Пристрій ізолювали та оповістили федеральну владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія допоможе Україні в боротьбі з хакерами

Росіяни зазвичай не дуже активно використовують цей код для порушення нормальної роботи установ, але нинішній випадок акцентує увагу на вразливості електромереж країни. Так прокоментували ситуацію у державній безпеці США.

"Випадок викликає побоювання в уряді США, що російські урядові хакери активно намагаються проникнути в електромережу, щоб здійснити потенційні атаки", - наголошується в публікації.

Нині слідство намагається визначити час і характер вторгнення, а також чи були інші постачальники комунальних послуг "інфіковані" аналогічним чином.
Зараз ви читаєте новину «Російські хакери дісталися до системи електропостачання США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути