понеділок, 03 жовтня 2016 15:06

Ризикована гра Кремля в Сирії закінчиться новими санкціями - експерт

Ризикована гра Кремля в Сирії закінчиться новими санкціями - експерт
pravdareport.com

Продовжуючи штучно загострювати ситуацію в Сирії, Росія ризикує наразитися на нові санкції країн Заходу.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

"Алеппо - одне з найголовніших міст Сирії. Якщо сирійський режим відвоює його у повстанців, це забезпечить йому величезну перевагу та швидку перемогу у громадянській війні. Росія та режим намагаються якомога швидше захопити Алеппо за будь-яку ціну. А потім поставити світ перед цим фактом і вести переговори про мир зі значно комфортніших позицій.

Росії це загострення вигідне ще й тим, що воно змушує світові держави рахуватися з Москвою. Зараз об'єктивно ні США, ні європейські країни не можуть самостійно впоратися з кровопролиттям у Сирії. Росія штучно ще більше дестабілізує ситуацію в країні. Вона нещадно бомбить мирне населення, посилюючи кривавий хаос у Сирії. Щоб змусити Європу та Америку визнати Росію рівною їм, великою державою та враховувати її інтереси", - розповів Данилов.

До останнього часу Європа та США мали ілюзії, що за допомогою Росії можна припинити війну в Сирії та побороти ісламський тероризм, вважає експерт.

"Нарешті терпець Заходу увірвався. Росію відкрито звинувачують у військових злочинах та погрожують військовими заходами. Європа та США ще ніколи не демонстрували такої рішучості у засудженні Росії. Ймовірно, ризикована гра Кремля закінчиться новими жорсткими санкціями.

Але посилення напруги в Сирії не означатиме зниження градусу протистояння на Донбасі. Сьогодні в Росії достатньо ресурсів для підживлення обох вогнищ конфлікту, до яких вона безпосередньо залучена. Можна тільки сподіватися, що якщо Захід завдасть Росії серйозного удару за Сирію, наслідки можуть змусити Москву трохи забути про Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бомбардування Алеппо Росією - військовий злочин - голова британської дипломатії

За даними ООН, унаслідок масованих бомбардувань Алеппо силами РФ та Сирії за останні три тижні загинули більш як 300 людей, з них понад 100 дітей, поранені більш як 800 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ризикована гра Кремля в Сирії закінчиться новими санкціями - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути