Ексклюзиви
неділя, 31 липня 2016 14:28

Процедуру імпічменту запустять після Олімпіади

Процедуру імпічменту запустять після Олімпіади

Сенат Бразилії почне остаточний розгляд питання про імпічмент президента країни Ділми Руссефф 29 серпня, передає Інтерфакс.

Дата була узгоджена главою Верховного суду Бразилії Рікарду Левандовські і головою Федерального сенату (верхня палата парламенту - ред.) Бразилії Ренаном Калейрусом.

Якщо в ході фінального голосування члени сенату Бразилії погодяться з аргументами ініціаторів цього процесу, то Руссефф буде остаточно відправлена у відставку, а виконувати її обов'язки буде віце-президент Мішел Темери до виборів 2018 року. В іншому випадку Руссефф повернеться до виконання своїх обов'язків.

Для того, щоб Руссефф остаточного була відсторонена від посади президента країни необхідно, щоб ініціативу підтримали не менше двох третин сенаторів - 54 голоси.

Раніше сенат планував провести голосування 16 серпня, а потім 22 серпня, проте з'явилися побоювання, що політична напруженість матиме негативний вплив на атмосферу Олімпійських ігор.

У травні сенат Бразилії проголосував за початок процедури імпічменту щодо Руссефф. За цю пропозицію виступили 55 сенаторів, 22 проголосували "проти". Оскільки сенат підтримав ідею розпочати процедуру імпічменту, то Руссефф в очікуванні своєї остаточної долі була відсторонена від влади на півроку.

Процес імпічменту був запущений з ініціативи опозиції, яка звинувачує Руссефф в податкових зловживаннях і використанні бюджетних коштів в ході її виборчої кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Процедуру імпічменту запустять після Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути