понеділок, 08 серпня 2016 00:17

Президент Єврокомісії розповів, як Туреччина може стати членом ЄС

Президент Єврокомісії розповів, як Туреччина може стати членом ЄС

Туреччині поставили 72 умови для отримання безвізового режиму з ЄС. Про це президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер розповів DW.

"Туреччина зобов'язалася виконати в цілому 72 умови, і тільки коли це станеться, ми зможемо скасувати візовий режим для турецьких громадян", - підкреслив Юнкер.

За його словами, основні права, зокрема свобода преси, не можуть бути скасовані одним лише посиланням на антитерористичне законодавство.

У той же час на питання, чи вважає Юнкер помилкою угоду з Туреччиною щодо врегулювання кризи біженців, він відповів, що "ми зобов'язані допомогти людям, які будуть страждати, якщо ми не дійдемо згоди". За словами Юнкера, не можна було й далі спостерігати, як десятки тисяч мігрантів гинуть в Егейському морі.

Нагадаємо, раніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Туреччина поки не може стати членом Європейського союзу.

"Туреччина, в тому стані, в якому вона зараз знаходиться, не може стати членом Європейського союзу, перш за все через введення смертної кари", - сказав Юнкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори з Путіним відкриють нову сторінку в двосторонніх відносинах - Ердоган

На тлі похолодання відносини з ЄС, спостерігається потепління у відносинах з Росією. Президент Росії Володимир Путін зустрінеться з Ердоганом у в Санкт-Петербурзі і обговорить питання Сирії і відновлення відносин.

Зараз ви читаєте новину «Президент Єврокомісії розповів, як Туреччина може стати членом ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути