понеділок, 08 серпня 2016 11:28

Пляжі Гаїті завалили сміттям
10

Фото: Софія Дорсі

Республіка Гаїті входить до рейтингу 40 найгірших місць для життя. Це одна з найбідніших країн у світі. Пальми, море, сонце та гори сміття на узбережжі — те, що можна зустріти в місті Кеп-Гаїтен.

У центрі Кеп-Гаїтен свині та кози пасуться посеред сміття. Відходами засмічені вулиці та узбережжя: здебільшого пляшками — гаїтяни намагаються пити бутильовану воду, аби не підхопити якоїсь хвороби.

Дорогі готелі мають очищені пляжі. Але прогулянка уздовж такого узбережжя закінчиться розчаруванням — за територією готелю знову сміття.

Місцевим мешканцям геть не соромно. Здається, у них взагалі відсутня культура прибирання за собою. А влада і не піклується про те, аби екзотичні узбережжя стали привабливими для туристів.

За словами місцевих, у Домініканській республіці, що межує з Гаїті на острові у Карибському басейні, ситуація з пляжами інша. І потік туристів там значно більший.

Раніше повідомляли, що на Гаїті люди "їздять верхи" на автомобілях. Населення республіки — близько 10 млн людей. 2010-го там відбувся сильний землетрус. За офіційними даними, кількість загиблих сягнула 222 тис. осіб.

Читайте також: Незадоволені результатами виборів мешканці Гаїті вчинили масові заворушення

Зараз ви читаєте новину «Пляжі Гаїті завалили сміттям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути