понеділок, 18 липня 2016 16:47

Підтвердилася фальсифікація ФСБ допінг-проб російських олімпійців

Підтвердилася фальсифікація ФСБ допінг-проб російських олімпійців

Всесвітнє антидопінгове агенство (ВАДА) підтвердило факт вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади 2014 року в Сочі.

Про це заявив голова комісії агенства з розслідування махінацій з допінг-пробами Річард Макларен під час прес-конференції в Торонто, передає "Slon".

Комісія знайшла підтвердження свідченням колишнього голови Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова. В інтерв'ю газеті The New York Times він заявив, що не менше 15 російських олімпійських чемпіонів вживали допінг, а він власноруч готував допінг для атлетів.

Зазначається, що список спортсменів, для яких потрібно було готувати допінг, Родченкову передавало російське Міністерство спорту, а увесь процес контролювали спецслужби.

Зокрема, йдеться про підміну результатів допінг-тестів, що дозволяло спортсменам брати участь в Олімпіаді, незважаючи на вживання заборонених речовин. ВАДА пов'язує політику організації вживання допінгу з діяльністю російської ФСБ.

За результатами досліджень комісія ВАДА повинна вирішити питання щодо допуску всієї збірної РФ до Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Повідомлень від ЗМІ про будь-яке рішення комісії ще не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну на Олімпіаді представлять 205 спортсменів

Нагадаємо, в червні ВАДА оприлюднила звіт про масові ухиляння російськими спортсменами від проходження тестів на допінг. 17 липня Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій прийняла рішення про продовження дискваліфікації Російської Федерації та недопущення її до Олімпіади 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Підтвердилася фальсифікація ФСБ допінг-проб російських олімпійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути