вівторок, 18 квітня 2023 07:34

Переворот у Судані: кількість загиблих сягнула психологічної позначки

Переворот у Судані: кількість загиблих сягнула психологічної позначки
Компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки знищених або сильно пошкоджених під час сутичок між збройними силами та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану (RSF) літаків в аеропорту у суданській столиці. Фото: twitter.com/Maxar

Унаслідок громадянського конфлікту у Судані упродовж трьох днів загинуло щонайменше 185 людей.

Іще 1,8 тис. осіб отримали поранення, пише "Сіньхуа" із посиланням на слова глави Інтегрованої місії ООН з надання допомоги в перехідний період у Судані Волкера Пертеса.

"Ситуація дуже мінлива, тож сказати, де перебуває баланс, зараз важко", – сказав Пертес після участі у закритому брифінгу Радбезу ООН.

Точна кількість жертв та постраждалих поки що невідома. Наразі жодна зі сторін конфлікту не виказує готовності вести переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарні б'ють на сполох: кількість жертв у столиці Судану стрімко зросла

Компанія Maxar Technologies учора ввечері опублікувала супутникові знімки знищених або сильно пошкоджених під час сутичок між збройними силами та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану (RSF) літаків в аеропорту у Хартумі.

Газета The New York Times ідентифікувала 20 літаків, які були знищені або сильно пошкоджені в аеропорту після початку сутичок 15 квітня. Один із пасажирських літаків, знищених того дня, належить українській авіакомпанії SkyUp.

Супутникові зображення показали сходи, які все ще видно біля згорілого фюзеляжу літака. Пасажири успішно висадилися, згідно зі звітом про інцидент.

Літаки SkyUp Airlines перебувають у Судані в межах контракту на умовах лізингу ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Египет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).

15 квітня у столиці Судану Хартумі сталися зіткнення між регулярною армією та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану (RSF). Останні заявили, що взяли під контроль президентський палац, резиденцію командувача армії і міжнародний аеропорт в Хартумі, летовища у північному місті Мерове та в Ель-Обейді.

Напередодні в аеропорту столиці Хартум на одному з літаків української авіакомпанії SkyUp спрацював аварійний радіобуй. Компанія вжила заходів для якнайшвидшої евакуації співробітників із країни. Українські екіпажі вивели у безпечне місце. Щонайменше один український літак було знищено.

Зараз ви читаєте новину «Переворот у Судані: кількість загиблих сягнула психологічної позначки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути