четвер, 01 грудня 2016 05:04

Обаму просять розсекретити інформацію про кібератаки Росії

Обаму просять розсекретити інформацію про кібератаки Росії

Група американських сенаторів від демократичної партії попросила президента Барака Обаму оприлюднити більше інформації про можливе втручання Росії у президентські вибори в США, повідомляє The Atlantic.

Лист президенту підписали шестеро представників комітету Сенату з розвідки і один член комітету збройних сил. У ньому вони попросили розкрити додаткову інформацію "про російський уряд і американські вибори, яка повинна бути розсекречена і надана громадськості". До цього схожі заклики раніше лунали з Палати представників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як вичислили російських хакерів

У липні 2016 року хакери зламали сервери Демократичної партії США. Кандидат від демократів на посаду президента Хілларі Клінтон заявила, що до цього причетні російські спецслужби.

У жовтні влада США офіційно звинуватили Росію у зломі пошти американських політичних партій, а також у втручанні в процес президентських виборів в країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

3 жовтня державний секретар США Джон Керрі заявив, що Америка відповість на хакерські атаки у встановлені президентом Бараком Обамою терміни.

Президентські вибори в США відбулися 8 листопада. Перемогу на виборах здобув республіканець Дональд Трамп, він стане стане 45-им президентом США.

Зараз ви читаєте новину «Обаму просять розсекретити інформацію про кібератаки Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути