четвер, 13 травня 2010 17:22

Неадекватний борсук напав на дворову собаку

Неадекватний борсук напав на дворову собаку

До Головного управління МНС України на Вінниччині з Немирівського району надійшло повідомлення:

"В селі Юрківці на території ферми було виявлено борсука, який вів себе неадекватно (кидався на собак), після чого його було вбито", - йдеться у ньому.

Ветеринари виявили у борсука сказ.

"Собачка була одна. Маленька така, старенька дворняжка. Чула, що вона доганяла борсука, гавкала на нього. Через те він на неї і напав та й вкусив. Село знаходиться недалеко від лісу. Там багато борсуків живе. Але цей, скажений, не наш. Вони ж, коли захворіють, то кілометрами кудись біжать. Тепер в селі на фермі коровам щеплення від сказу роблять. Їх, колгоспних - 170 штук. Взагалі, ще 386-ть в домашніх господарствах. Цим уколи зробили ще з початку року", - розповіла жителька Юрківців, імені не назвала.

Укушену собаку усипили та утилізували.

"Подібний випадок перший в нашому районі за мою пам'ять. На скільки я знаю, борсуки, які здорові, не нападають на собак. Лише у тому випадку, коли собака нападає на них. Тоді борсук може пса розірвати, хоч вони і низькі в ногах. Зате в них кігті по 5-6 сантиметрів. Гострі, міцні. Живуть ці тварини в одній і тій самій норі весь час. В лісах, посадках. Там, де поблизу є кукурудзяні та соняшникові поля. Раз я бачив борсука. Ходив в ліс по гриби. Красивий такий, пухнастик", - розповів Віталій Остапенко з пожежної частини Немирівського району.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Неадекватний борсук напав на дворову собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути