середа, 22 лютого 2017 18:18

НАТО підвищив бойову готовність

НАТО підвищив бойову готовність

Зміни в дипломатичній атмосфері Європи змушують НАТО приділити більше уваги військовій готовності.

Організація стикається із серйозними викликами по всьому світу. Це спонукає чиновників вжити заходів, щоб підготуватися до боротьби з тероризмом. Таку інформацію повідомив командир НАТО Петр Павел на Мюнхенській конференції з безпеки. Про це інформує Zik.

"Після Уельського саміту НАТО 2014 року Альянс підвищив готовність військ у всіх країнах-членах", – зазначив Петр Павел. - Оскільки наше головне завдання – захист території і населення союзників, ми повинні вжити заходів, які відповідають за ситуацію у сфері безпеки".

НАТО намагатиметься адаптуватись до змін всередині держав-членів та контролюватиме вплив президента США Дональда Трампа на Альянс. Також організація занепокоєна високим рівнем тероризму у світі.

Петр Павел обговорив загрози з боку Росії: "Будьмо реалістами. Я вважаю, що Росія не має серйозного наміру атакувати НАТО. Але ми повинні бути готовими до всього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко дав Кабміну завдання на зближення з НАТО

Головна мета НАТО полягає у гарантуванні свободи і безпеки країн-членів політичними та військовими засобами. Країнами-засновниками Альянсу стали перші 12 держав, які підписали Північноатлантичний договір 4 квітня 1949 року.

Зараз ви читаєте новину «НАТО підвищив бойову готовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути