понеділок, 13 лютого 2017 08:52

На Раді Нацбезпеки обговорять запуск ядерної ракети

На Раді Нацбезпеки обговорять запуск ядерної ракети

США, Японія і Південна Корея вимагають термінового скликання Ради Безпеки ООН у зв'язку із здійсненням Північною Кореєю пуску ракети. Засідання очікується в понеділок, 13 лютого.

Північна Корея стверджує, що їй вдалося протестувати можливість оснащення снаряда ядерною боєголовкою і його здатності ухилення від перехоплення.

Повідомляється про пуск балістичної ракети Pukguksong-2 середньої дальності класу "Мусудан". Вона пролетіла близько 500 кілометрів і впала в Японському морі.

При випробуваннях був присутній північнокорейський лідер Кім Чен Ин. Про це передає Reuters.

Раніше Північна Корея провела тест ядерного пристрою: було виявлено штучний землетрус 5,3 бала поблизу відомого ядерного полігону КНДР. Аналітики побоюються, що КНДР наближається до використання ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО зафіксувала 32 російських міфи

Лідер КНДР Кім Чен Ин підкреслив необхідність зміцнення ядерних сил країни. Таку заяву він зробив, коли був присутній на випробування балістичних ракет.

США ввели санкції проти КНДР за численні порушення прав людини. Санкції торкнуться ряду високопоставлених осіб і п'яти компаній, а також лідера КНДР Кім Чен Ина.

У свою чергу Північна Корея заявила, що нові санкції США проти її лідера Кім Чен Ина означають оголошення війни і пообіцяла вжити рішучих заходів у відповідь. У заяві МЗС Пхеньяну, яку наводить офіційне північнокорейське Центральне агентство новин, йдеться, що цей крок з боку Сполучених Штатів є найгіршим із ворожих дій і представляє відкрите оголошення війни проти КНДР.

Зараз ви читаєте новину «На Раді Нацбезпеки обговорять запуск ядерної ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути