четвер, 13 квітня 2023 09:29

Міністерка фінансів США висловилася про подальшу допомогу Україні

Міністерка фінансів США висловилася про подальшу допомогу Україні
Голова мінфіну США Джанет Еллен з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем під час його візиту до Вашингтона у квітні торік. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Міністерка фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен закликала до продовження суттєвої допомоги Україні.

Вона позитивно відзначила увагу української влади до належного управління та боротьби з корупцією, пише Reuters.

Єллен виступила на початку міністерської зустрічі щодо України під час весняних засідань Міжнародного валютного фонду. У ній також взяли участь президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Підтримка України – це колективне зусилля. Ми вітаємо зусилля наших союзників та партнерів щодо надання суттєвої, передбачуваної та своєчасної допомоги та закликаємо всіх нас продовжувати це робити", – сказала Єллен.

Високопосадовець міністерства фінансів 10 квітня заявив, що за останній рік США надали Україні близько $50 млрд допомоги. Зокрема, понад $23 млрд у вигляді бюджетної підтримки для підтримки роботи державних служб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента порахували, скільки російських активів можна конфіскувати

За словами Еллен, Кабмін справляється "під час жахливої війни Росії", при цьому економічна активність відновлюється та надаються критично важливі послуги.

"Ваша прихильність до забезпечення того, щоб міжнародна допомога використовувалася відповідально, має важливе значення", – сказала вона.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що Україна виконала чудову роботу з відновлення зруйнованих Росією енергетичних об'єктів, зберігши при цьому роботу країни та допомагаючи підприємствам працювати.

"Країна працює чудово навіть у найруйнівніших обставинах. І саме тому він користується довірою свого народу та міжнародної спільноти", – сказала вона.

Шмигаль і Зеленський подякували країнам-донорам за підтримку та початкові інвестиції в проєкти реконструкції.

"Ця допомога безпрецедентна, і ми дуже цінуємо її. Але втрати та витрати України також безпрецедентні", - сказав Шмигаль.

Прем'єр посилався на нещодавній звіт. Згідно з ним, відновлення економіки України коштуватиме $411 млрд, що у 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП 2022 року.

12 квітня Денис Шмигаль зустрівся у Вашингтоні з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном. Прем'єр подякував США та Остіну "за потужну військову підтримку".

Також закликав американських союзників підтримати Україну наданням ракет більшої дальності та винищувачів F-15 і F-16.

Зараз ви читаєте новину «Міністерка фінансів США висловилася про подальшу допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути