пʼятниця, 06 жовтня 2017 15:55

Медійні війни між США та Росією отримують новий поворот

Медійні війни між США та Росією отримують новий поворот
Медіавійни чимось нагадують фільми про зомбі-апокаліпсис

Росія розглядає можливість видворити американські ЗМІ у відповідь на претензії Америки до RT та Sputnik.

Генпрокуратура РФ в співпраці з іншими "компетентними органами" взялася за розгляд можливості визнати діяльність деяких американських ЗМІ "небажаною", повідомляє "Интерфакс"

Після засідання 5 жовтня Ради Федерації із захисту державного суверенітету, на котрому обговорювалися вимоги американської влади до російських ЗМІ, Генпрокуратора РФ вирішила заборонити мовлення на території країни низки американських новостійних агенцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського пропагандиста видворили з України. А він зрадів, що потрапив до СБУ

На засіданні Ради Федерації згадувалося, що в Russia Today отримали лист від Міністерства юстиції США з вимогою зареєструватися як іноземний агент. Американські політики і правоохоронці звинуватили телеканали RT та Sputnik в розхитуванні ситуації в країні. Представник Роскомнадзору заявив, що Росія має достатньо правових заходів, котрі може застосувати у випадку погіршення ситуації.

Які саме "новостійники" можуть втратити російську аудиторію, поки не повідомляється, але в травні цього року путінська "Единая Россия" оголосила, що "Голос Америки", "Радио Свобода" та CNN чинять вплив на ситуацію в Росіїі. Цього разу представник Роскомнадзору заявив, що порушень у діях цих американських ЗМІ не виявлено.

На Хмельниччині зловмисники організували трансляцію заборонених в Україні російських телеканалів, а також надавали послуги з ретрансляції телеканалів супутникового телебачення без згоди правовласників.

Зараз ви читаєте новину «Медійні війни між США та Росією отримують новий поворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути