середа, 22 серпня 2018 00:22

Манафорта визнали винним

Манафорта визнали винним
Пола Манафорта визнали винним у восьми випадках шахрайства

Колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа та політтехнолога екс-президента України Віктора Януковича Пола Манафорта визнали винним у восьми випадках шахрайства.

Обвинувачення стосуються приховування іноземних банківських рахунків, відмивання грошей, змови проти США, дачі неправдивих свідчень, недотримання законів про розкриття інформації і податкових махінаціях, повідомляє CNN.

Таке рішення винесли присяжні. Його зачитав суддя. Суд визнав недійсними ще 10 звинувачень проти Манафорта. За ними присяжні не змогли прийти до спільної думки. ЗМІ повідомляли, що вони чотири дні дискутували і не могли прийти до спільної думки через одну із присяжних.

Вирок у справі політтехнолога суд винесе пізніше. Ймовірно, Манафорта засудять до тюремного ув'язнення.

Дональд Трамп перебуває зараз на зустрічі із виборцями у Західній Вірджинії. Відразу після приземлення журналісти поставили йому питання про Манафорта. Голова Білого дому відповів, що це дуже сумно, в країні продовжується полювання на відьом, а змови з Росією у нього не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США нанесли фінансового удару по Росії

Також нью-йоркський суд визнав винним колишнього адвоката Дональда Трампа Майкла Коена. Коен визнав себе винним у шахрайстві з фінансами. Брав участь у банківських, податкових аферах, а також порушенні фінансування передвиборчої кампанії. Також визнав, що Трамп давав розпорядження платити жінкам. Вони мали сексуальні відносини із одруженим Трампом і він давав їм гроші, аби вони цього не розповідали.

Процес над Манафортом є першим результатом розслідування справи, яке проводить спрецпрокурор Роберт Мюллер про втручання Росії у вибори. Але більшість звинувачень стосовно Манафорта не стосують кампанії Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Манафорта визнали винним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути