Ексклюзиви
субота, 23 липня 2016 15:25

Китайські вчені розробляють штучне Сонце

Установку, яка відтворює сонячне світло вдалося розробити науковцям з Китайської Академії аерокосмічної науки, повідомляє "Newsyou".

"Діаметр стимулятора 5 метрів. Планують експлуатувати в ході випробувань космічних зондів і марсоходів, при будівництві космічних кораблів і планетоходів. Симулятор Сонця таких розмірів дуже успішно імітує сонячну радіацію максимально наближену до космічних умов, що може стати відмінним інструментом для випробувань. Одним з найважливіших факторів, які впливають на термін експлуатації і режим роботи космічних машин є інтенсивність сонячного випромінювання. Тому все світлочутливе обладнання перед експлуатацією проходить ретельне попереднє випробування", - пояснює головний редактор видання Aerospace Ван Янань.

Аналогічні пристрої регулярно використовуються з метою випробування матеріалів на схильність до впливу радіації, а також для перевірки сонячних батарей, які встановлюють на космічні апарати і для вимірювання теплового балансу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Японії створили робота з пневматичними м'язами

Нагадаємо, астрономи з Університету Пенсильванії в США припускають можливість наявності кількох землеподібних планет в системі зірки Альфа Центавра.

Зараз ви читаєте новину «Китайські вчені розробляють штучне Сонце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути