середа, 24 серпня 2016 17:38

Кількість жертв землетрусу в Італії зросла до 73 осіб

Кількість жертв землетрусу в Італії зросла до 73 осіб

Кількість загиблих та постраждалих внаслідок потужного землетрусу в центральній частині Італії й надалі зростає. Нині відомо про 73 загиблих.

Про це повідомила представниця Департаменту цивільного захисту країни.

"Змушені повідомити, що кількість жертв стихії досягла 73 осіб. Ці дані не остаточні", - каже вона.

Найбільшою мірою постраждали населені пункти, розташовані в гірській місцевості, - Аматриче, Пескара-дель-Тронто, Аккумолі.

Задля надання допомоги в пошуково-рятувальних роботах уряд задіяв армію. Міністерство фінансів виділило на подолання наслідків стихії 235 млн євро зі спеціальних фондів. Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці пообіцяв постраждалим всебічну підтримку. Він також заявив, що пріоритетним завданням на наступні дні буде саме порятунок людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після землетрусу в Італії евакуйовані 2,5 тис осіб

Від стихії постраждали такі регіони як Лаціо, Марке, Умбрія, відомі як улюблені місця відпочинку для мешканців великих міст, які намагаються втекти від літньої спеки.

Нагадаємо, підземний поштовх магнітудою 6,0 стався в 03:36 за місцевим часом. Потім послідував другий поштовх магнітудою 5,4. Землетрус відчули у багатьох великих італійських містах - Перуджі, Рієті, Норче. Епіцентр підземних поштовхів знаходився в провінції Рієті на глибині 4 км. Загалом зафіксовано більше 50 поштовхів. Землетрус був відчутним і в Римі. Оцінки магнітуди поштовхів різняться. Європейський середземноморський сейсмологічний центр оцінив магнітуду в 6.1. А Геологічна служба США - у 6.2.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу в Італії зросла до 73 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути