пʼятниця, 12 березня 2021 11:14

Із родичів роблять компост для рослин

Із родичів роблять компост для рослин
Процес террамації відбувається в спеціальних ящиках / KOIN

Чоловік у США відкрив бізнес на тому, що переробляє тіла покійників у компост, який можна використати для удобрення рослин.

Підприємець Міка Трумен залишив комфортну кар'єру в сфері фінансів 2019-го після того, як виявив, що перетворення в компост людських тіл у Вашингтоні законне. Це породило в нього ідею створення власного бізнесу. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труна з тілом лежить 2 тижні в хаті, бо через Covid-19 немає місць на цвинтарях

Трумен заснував фірму Return Home. Вона дозволяє перетворювати тіла близьких в компост після змішування трупів з водою, тирсою і люцерною, щоб пришвидшити розкладання. Через 30 днів після прибуття на фірму м'які тканини розкладають, а потім зуби і кістки кладуть у землю, щоб створити суміш. Пройшовши складну процедуру, компост доставляють родичам загиблого через 30 днів в спеціальній урні. Міка вважає, що в найближчі роки його бізнес матиме успіх. Спочатку він випробував ідею на свинях.

"Тепер у нас може бути природний процес, яким раніше займав тисячі років. Стоїмо поруч з близькими, прощаємося з ними і покриваємо їх органічними матеріалами, які вибираємо самі. Цей процес дозволяє родичам попрощатися з коханою людиною так, щоб це було приємно", - каже Трумен.

Сім'ї можуть використовувати компост для посадки дерев, квітів чи овочів. Процедура террамації коштуватиме близько $5 тис. Також Міка планує створити зону прощання, де близькі зможуть попрощатися, як на панахиді, якщо захочуть.

Очікується, що штати Каліфорнія, Колорадо і Орегон підуть стежкою Вашингтону і узаконять террамацію.

Зараз ви читаєте новину «Із родичів роблять компост для рослин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути