понеділок, 16 липня 2018 12:23

Хоче стати політичним брокером - Каспаров розповів про очікування Путіна від саміту з Трампом

Хоче стати політичним брокером - Каспаров розповів про очікування Путіна від саміту з Трампом
Путін хоче, щоб його визнали правителем Росії і дозволили впливати на Україну. Фото: УНІАН

Російський опозиціонер, колишній чемпіон із шахів Гаррі Каспаров проаналізував очікування президента РФ Володимира Путіна від зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом у столиці Фінляндії Гельсінкі 16 липня.

"Путін хоче визнання його легітимності як правителя Росії та авторитету на світовій арені. Щоб Росію визнали "політичним брокером" в Україні, Сирії, Ірані (її право впливати на політичні процеси у цих країнах задля власного зиску. - Gazeta.ua). Прагне ослаблення зобов'язань США у G7, НАТО та ЄС; зниження готовності Заходу до оборони проти нього. Шукає допомоги Трампа у всіх цих речах", - написав Каспаров у Twitter.

Путін хотів би нормалізувати відносини і скасувати всі санкції, вважає спортсмен. Але глава Кремля знає, що про це говорити занадто рано. І багато в чому не залежить від Трампа. Путін хоче ще більше хаосу та роздробленості у світі. І багато фотографій із саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Иди н****, товарищ Путин" - у Гельсінкі відбувається багатотисячний протест

"США не повинні надавати Путіну цих можливостей. Це буде стримувати його. Якщо Трамп захоче, ми побачимо, чого хочуть США. Подарувавши Путіну цей саміт, вони вже провалилися", - додає Каспаров.

Зустріч Путіна і Трампа відбудеться 16 липня у Гельсінкі. Переговори лідерів США і РФ пройдуть у Готичній залі Президентського палацу. У розкладі запланований робочий обід.

Зараз ви читаєте новину «Хоче стати політичним брокером - Каспаров розповів про очікування Путіна від саміту з Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути