вівторок, 22 серпня 2023 11:09

До України прибула президентка Угорщини Каталіна Новак
3

Президентка Угорщини Каталіна Новак 22 серпня прибула до України.

Напередодні третього Міжнародного саміту Кримської платформи вона з робочим візитом відвідала Закарпаття. Про це повідомляє Закарпатська ОВА.

Глава сусідньої держави зустрілася з керівництвом ОВА та облради, а також керівниками Берегова та району. Обговорили результати і перспективи посилення транскордонного співробітництва, зокрема й тих проєктів, які започаткували в умовах повномасштабного вторгнення РФ.

Президентка Угорщини Каталіна Новак прибула на Закарпаття
Фото: facebook.com/odazakarpattya
Президентка Угорщини Каталіна Новак прибула на Закарпаття
Президентка Угорщини Каталіна Новак прибула на Закарпаття

Йдеться про гуманітарну підтримку, допомогу біженцям і вимушеним переселенцям у регіоні, організацію літнього відпочинку для українських дітей у різних куточках Угорщини, втілення спільних екологічних, освітніх, культурних та інших ініціатив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали три країни Європи, які є головними союзниками Путіна

"Ми цінуємо нашу роботу з партнерами щодо захисту українців, які через війну вимушено покинули рідні домівки. Вдячні Угорщині та її громадянам за надання гуманітарної допомоги нашій країні", – сказав в.о. голови ОВА Мирослав Білецький.

Планується, що президентка Угорщини також зустрінеться з політичними, церковними та освітніми діячами угорської громади Закарпаття, з родиною полеглого захисника і дітьми багатодітних сімей.

Після цього Каталіна Новак вирушить до Києва, де на запрошення президента України Володимира Зеленського візьме участь у третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня.

Президентка Угорщини Каталін Новак дала згоду на призначення нового посла України. Ним став Федір Шандор – українець угорського походження з Закарпаття, більш відомий як "професор з окопів", який добровольцем пішов на війну в лютому минулого року.

Посада посла України в Угорщині залишалася вакантною майже рік на тлі складних відносин між державами.

Зараз ви читаєте новину «До України прибула президентка Угорщини Каталіна Новак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути