четвер, 25 лютого 2021 13:18

Держава заплатить сім'ї $417 тис., якщо хтось помре після вакцинації

Держава заплатить сім'ї $417 тис., якщо хтось помре після вакцинації
Міністр охорони здоров'я Японії Норіхісо Тамура / Japan Times

МОЗ Японії заявило, що виділить $417 тис. сім'ї кожного, хто помре в результаті вакцинації проти Covid-19. Сім'ї також зможуть отримати гроші для покриття витрат на похорони в розмірі до $2 тис.

МОЗ Японії давно пропонує компенсацію за будь-яку вакцинацію в країні. Не тільки проти Covid-19. Але недавно це було підкреслено на нараді з питань бюджету міністром охорони здоров'я Норіхіса Тамура. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-вакцинація в Україні: де і як можна отримати щеплення

Норіхіса сказав, що родини також зможуть отримувати $48 тис. щороку, якщо хтось перенесе тривалу інвалідність через щеплення.

Поки що Японія отримує тільки обмежені дози вакцини проти Covid-19 через перебої в постачаннях. Країна приділяє пріоритетну увагу щепленням для літніх і очікує на нові дози вакцини Pfizer, яка є єдиною схваленою в Японії.

Хоча Pfizer нарощує виробництво в Європі, їх поставки навряд чи досягнуть Японії до травня, попередив міністр адміністративної реформи Таро Коно.

"Ми хотіли б почати вакцинацію літніх в квітні, але кількість призначених нам доз обмежена, тому змушені зволікати", - сказав Таро.

Японія домовилася про отримання понад 500 млн доз, розроблених західними виробниками ліків, але внутрішні регулюючі органи поки що схвалили тільки 1 вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Держава заплатить сім'ї $417 тис., якщо хтось помре після вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути