субота, 10 грудня 2016 03:54

Члени ОБСЄ виступають за особливий статус Придністров'я

Члени ОБСЄ виступають за особливий статус Придністров'я
iPress.ua

Члени ОБСЄ виступають за мирне врегулювання Придністровського конфлікту на принципах суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова з визначенням особливого статусу Придністров'я, здатного гарантувати дотримання фундаментальних прав жителям регіону.

Про це йдеться у Декларації про переговори з Придністровського врегулювання у форматі "5+2", яку прийняли на 23-му засіданні Міністерської ради ОБСЄ в Гамбурзі, передає "Укрінформ".

"Учасникам переговорів необхідно зосередити зусилля над тим, щоб в конструктивному ключі і на постійній основі досягти практичних результатів по всіх трьох "кошиках" порядку переговорів: вирішення соціально-економічних проблем, питань, що стосуються дотримання прав людини, гуманітарної сфери, поетапного врегулювання конфлікту з рішенням інституційних і політичних питань, а також проблем безпеки", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угода Україна-ЄС: Віце-прем'єр озвучила обнадійливу звістку

Підкреслюється, що в контексті переходу головування в ОБСЄ від Німеччини до Австрії сторони закликають брати більш активну участь у діалозі з Придністровського врегулювання з залученням всіх міжнародних партнерів.

У переговорах беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія як гаранти й посередники, ЄС і США як спостерігачі.

Зараз ви читаєте новину «Члени ОБСЄ виступають за особливий статус Придністров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути