субота, 14 січня 2017 22:11

Чергова країна відгородиться від Росії парканом

Чергова країна відгородиться від Росії парканом
Фото: Преса України

У 2017 році Литва збирається побудувати паркан на кордоні з Калінінградською областю Російської Федерації. Для зведення огорожі в бюджеті Литви було закладено 3,6 млн євро.

Паркан призначений для врегулювання ситуації з контрабандистами та нелегалами, які потрапляють на територію країни. Кордон з Росією також обладнають камерами спостереження. Про це повідомляє uapress.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Литві зібрали 100 тис євро для української армії

"Цей паркан не зупинить танки та іншу військову техніку, але продемонструє, що ми сподіваємося на поліпшення відносин з Росією. Ми робимо все можливе, щоб зменшити потенційну загрозу з боку Росії", - каже екс-міністр оборони Латвійської Республіки Раса Юкнявічен.

Найближчим часом буде офіційно об'явлено конкурс на будівництво огорожі протяжністю 135 км. Паркан планується звести від округу Вістіче (де перетинаються кордони Польщі, Литви та Росії) до Нямунаса.

Раніше будівництво стіни на кордоні з Росією розпочала Норвегія. Стіну побудують на прикордонному контрольно-пропускному пункті Стурскуг. Цей мур захищатиме північний кордон Шенгенської зони від напливу біженців. З огляду на замкнення міграційного коридору, що пролягає через Балкани, біженці дедалі охочіше використовували маршрут через Росію та її кордони з ЄС.
Зараз ви читаєте новину «Чергова країна відгородиться від Росії парканом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути