пʼятниця, 28 травня 2021 10:23

Болгарія змінила вимоги в'їзду для українських туристів

Болгарія змінила вимоги в'їзду для українських туристів
У туристів, які не пройшли повну вакцинацію, має бути довідка, що засвідчує негативний результат Covid-тестування. Фото: pixabay.com

Болгарія оновила вимоги в'їзду для українських туристів на період з 1 червня до 31 липня.

На кордоні потрібно буде пред'являти один з установлених документів, повідомляє консульський відділ посольства України в Болгарії у Facebook. Ідеться про сертифікат вакцинації, негативний ПЛР-тест або позитивний тест на антитіла.

"Завершенням програми щеплення вважається закінчення 14-денного періоду від дати введення останньої дози вакцини. У документі мають бути вказані особисті дані особи, дата народження, дати вакцинації, торгове найменування та номер партії вакцини, а також назва власника реєстраційного посвідчення", - ідеться в повідомленні.

У туристів, які не пройшли повну вакцинацію, має бути довідка, що засвідчує негативний результат Covid-тестування методом ПЛР. Він має бути зроблений не пізніше ніж за 72 год. до в'їзду. Підійде також негативний результат швидкого антигенного тесту, проведеного за 48 год. до перетину кордону.

"У згаданому документі мають бути вказані особисті дані особи згідно з закордонним паспортом, відомості про лабораторію, що провела дослідження, дата проведення тестування, а також написаний латиницею метод (PCR або RAT)", - пояснили в посольстві.

Третій із документів на вибір - це позитивний результат тестування на антитіла методом ПЛР або швидкого антигенного тесту для осіб, які перехворіли на Covid-19 у період від 15 до 180 днів від зазначеної в документі дати проведення дослідження.

Дітям до п'яти років дозволено в'їжджати в країну без надання зазначених документів. Особам, які здійснюють транзит територією Болгарії та можуть гарантувати негайний виїзд, також не обов'язково надавати ці документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія відкриває сухопутні кордони: назвали умови в'їзду

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю повідомило, що з 1 червня скасують усі обмеження, які були запроваджені для боротьби з епідемією коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія змінила вимоги в'їзду для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути