Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2021 13:56

Албанська мафія захоплює контроль над Італією

Албанська мафія захоплює контроль над Італією
Італійська поліція. Ілюстративне фото / Reuters

Албанські банди використовують масове придушення мафії в Італії, щоб захопити контроль над злочинним світом країни і європейськими маршрутами незаконного обігу наркотиків.

Албанські організовані злочинні групи широко представлені в Італії з 1990-х. Тепер вони розширюють владу, бо Рим розправляється з власними мафіозними кланами. Про це пише Euro Weekly News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Швидким" забороняють використовувати сирену

У південному регіоні країни Калабрії триває найбільший з 1980-х суд проти італійської мафії. У справі були заарештовані сотні можливих злочинців. Арешти зосереджені проти могутнього угруповання "Ндрангета" - одного з найбільш потужних картелів Європи.

Водночас албанська мафія вже постачає в Італію канабіс на суму близько €3 млрд щороку. Банди з Албанії розглядають придушення італійських мафіозних груп як нагоду розширити діяльність і планують стати домінуючою злочинною силою в Італії. Вони вже начебто мають величезну владу в кримінальному світі Рима та Мілана і тепер розширюють вплив на батьківщину мафії на півдні країни.

Суперечки між албанськими та італійськими мафіями призвели до серії вбивств і нападів по всій Італії, бо нові групи прагнуть захопити вакуум влади, залишений після розгромлених італійських мафіозних кланів.

Зараз ви читаєте новину «Албанська мафія захоплює контроль над Італією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути