пʼятниця, 12 жовтня 2012 00:30

Зниклого школяра шукають 160 людей

У середу на Поліссі загубився 10-річний Володимир Швайко із села Сварицевичі Дубровицького району Рівненщини. Дитина з батьками пішла до лісу, а потім зникла. Шукало все село, однак досі не знайшли.

— Батьки у Володі молоді, обом під 35 років. Офіційно ніде не працюють, живуть зі свого господарства. От і поїхали до лісу, щоб назбирати грибів на зиму, — розповідають у сільській раді Сварицевичів. — Малого взяли із собою — не хтів удома сидіти та й погода була підходяща, не дуже зимно і без дощу.

Селяни кажуть, у лісах довкола є блудні місця. Навіть досвідчені грибники можуть загубитися та втратити орієнтир серед боліт.

Олександр та Світлана Швайки поїхали гужовою підводою до урочища Добрий бір біля села Лісове. Помітили, що син зник близько 13.00, коли родина стомилася ходити по лісу й вирішила вертатися додому. Мати думала, що дитина гуляє з батьком.

— Саша прийшов і каже: а де хлопець? Вияснилося, що біля мами його нема. Спєрва не панікував, а гукав сам. Потім друзів визвав, щоб помогли. Подзвонили сільському голові Павлу Іллічу. Той путьових людей зібрав, пішли з фонарями до лєсу від Сварицевичів до Лісового. До темноти прочесали пару галявин, а малий як сквозь землю провалився, — розводить руками місцевий 42-річний Микола. — Може, сидить десь і плаче. Хоч би здогадався заховатися на ніч у листя, бо холодно. Не знаю, чи має із собою якусь їжу або воду. Мобілки точно нема.

У Сварицевичах живуть понад 2 тис. людей. Окрім місцевих чоловіків, Володимира шукають підрозділи рятувальників, лісівників та прикордонників зі службовими собаками. Псам дали понюхати речі малого, щоб віднайшли його слід.

— Поки результатів немає, обходимо ліс квадрат за квадратом. Хлопчика шукають понад 160 осіб, — каже Дмитро Мельник з обласного управління МНС. — Утім шанси знайти його живим-здоровим великі.

Окрім Володимира, подружжя виховує старшу на кілька років доньку.

У цей же день біля села Немовичі Сарненського району зник 3-річний Сергій. Його теж батьки взяли у ліс по гриби. Малюка знайшли лише ввечері. Він кілька годин блукав, а потім стомлений заснув під кущем.

Зараз ви читаєте новину «Зниклого школяра шукають 160 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути