пʼятниця, 20 липня 2012 00:15

Жінці треба мати не менш як чотири вишиванки

— Звичайною вишиванкою тепер нікого не здивуєш, бо вона стала повсякденним вбранням, — каже столична дизайнерка Олена Буреніна. — Зараз вишиванки носять замість футболок, топів і майок. Їх можна вдягати на роботу, але не варто вбирати в театри й на побачення. На виставу краще вдягати вечірні сукні. На побачення — сексуальне міні-плаття.

У липні Олена вишила шовкову сорочку для американської співачки 53-річної Мадонни. Подарує її 4 серпня під час концерту на Олімпійському стадіоні у Києві. Вишиванка більше подібна до комбідресу з широким шкіряним поясом. Рукави з білого шовку розшиті чорними нитками. Її визнали найкращою на конкурсі "Вишиванка для Мадонни".

— Сорочку, вишиту білим по білому, можна вдягнути на весілля. Кольорова стала не стильною. Здається, що дівчина дістала її з бабусиної скрині. Взуття під такі сорочки може бути будь-яке, все залежить від пропорцій. Високій дівчині не варто взувати під вишиванку туфлі на каблуках. Замість них можна обрати кеди. Доповнити образ слід джинсами чи короткими шортами. Аксесуари мають бути в етнічному стилі. Гарно виглядатимуть коричневі або червоні дерев'яні буси.

— Вишивка не вимагає додаткових аксесуарів, — вважає стиліст 34-річна Альона Вітер. Радить обирати вишиванки із яскравими великим квітами. — Струнким дівчатам вишиванку краще заправляти в брюки чи спідниці, а повненьким — випускати. Тоді живіт буде непомітний. Сорочки із круглим і V-подібним вирізами візуально збільшують груди. Квадратні вирізи підходять жінкам із красивою довгою шиєю. Вишиванки із високою горловиною обирають дівчата, які не люблять носити намисто.

Альона одягає довгу вишиванку на манекен, підперезує її плетеним поясом.

— Пояс повинен бути тонкий і довгий, щоб можна було кілька разів обернути навколо талії. Найкраще брати сплетений косою.

Зараз модною стає вишивка на зелених, жовтих і бежевих сорочках. Таким моделям віддають перевагу дівчата, які люблять бути яскравими і звертати на себе увагу. Чорні вишиванки раніше одягали на похорони. Тепер можна носити щодня, легко комбінувати з іншими речами гардеробу. Замість джинсів раджу вдягати під вишиванки брюки-банани або довгі спідниці зі складками.

У моду повертаються вишиті сукні, які носили в 1970-х. Маєте стрункі ноги — замовте сукню з вишивкою по подолу. До них пасують сережки у формі ягід.

Стиліст радить жінкам мати в гардеробі не менш як чотири вишиванки.

— Раніше кожна дівчина мала вишити собі хоча б із півсотні сорочок. Сучасним жінкам достатньо мати  в гардеробі одну святкову з дорогого льону чи шовку. Ще — чорну й дві скромніші з узорами в тон тканини й вишивкою вздовж комірця і на рукавах. Перед покупкою дізнайтеся про символіку кожного узору. Є візерунки, які додають впевненості, запальну людину роблять спокійнішою, а мляву перетворюють на енергійну. В мене знайома купила вишиванку в бабусі з Рахова. Раніше була скромна й мовчазна. А тепер перетворилася на душу компанії.

Мадонна везе із собою пральну машинку і 30 охоронців

— Переговори про приїзд Мадонни до Києва тривали майже рік, — розповідає Микола Ісідоров, директор  концертної агенції "Мельница Интернешнел", яка  організовує концерт Мадонни в Києві. — Разом із нею до Києва приїдуть 200 людей. Буде 30 охоронців, інструктор з йоги, особистий шеф-кухар і духовний наставник. У кожній гримерці мають стояти 15-сантиметрові троянди. Її команда привезе з собою сцену й пральну машинку. Сцену будуватимуть п'ять днів, а розбиратимуть три. Працюватимуть 12 вантажників і три підйомні крани. Мадонна уникає спілкування з журналістами. Щоб збити їх із пантелику, на її ім'я заброньовані номери з різних готелях Києва.

 

Зараз ви читаєте новину «Жінці треба мати не менш як чотири вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути