пʼятниця, 30 грудня 2011 06:45

"Землю під ринками продадуть наступному власникові"

Полтавський міський голова Олександр Мамай обіцяв на виборах підтримувати малий бізнес. Нині підприємцям-базарникам не продовжують і розривають договори оренди землі.

— У мене на ринку роздають підприємцям платіжки за оренду торгового місця, що є власністю підприємців, — каже колишній власник найбільшого речового ринку міста Володимир Головко, 52 роки. — Люди обурюються. Їх залякували, ходили з собаками, не пускали на роботу.

"Комуналізація" ринків вигідна місту?

— Для обслуговування ринків, парковок, реклами створили комунальне підприємство "Полтава-сервіс". Воно не надає ніяких послуг, тільки збирає гроші. За дев'ять місяців зібрало в бюджет міста 40 тисяч гривень. Вочевидь, прибутків від ринків там немає, бо тільки наш дає по 265 тисяч гривень щомісяця. На обслуговування речового ринку відкрили п'ять рахунків в одному банку. Будь-який бухгалтер скаже, у відкритому, чесному підприємстві так не роблять. Легальний бізнес, що нормально функціонував, поламали з однією метою — перенаправити фінансові потоки.

Як інновація позначилася на роботі ринків?

— У нас працювали майже півтори тисячі людей. Нині 200 вільних місць. Коли билися, ходили з собаками — не торгували зовсім. Підприємці кажуть, далі скорочуватимуть діяльність.

Яка доля комунальних ринків?

— Функціонуватимуть два-три роки. Згодом землю під ринками продадуть наступному власникові. Жодне комунальне підприємство не було ефективнішим за приватне.

Зараз ви читаєте новину «"Землю під ринками продадуть наступному власникові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути