пʼятниця, 09 вересня 2016 06:45

Заручників на кораблі звільняли спецпризначенці

Бійці українського спецпідрозділу "Альфа" визволили заручників із турецького човна "Мехмед Онлу". 4 вересня він зупинився неподалік порту Південний за 30 км від Одеси. Бо двоє матросів підняли бунт. Капітан і троє членів екіпажу сховалися в корабельній рубці. Періодично подавали сигнал SОS — повідомлення про біду.

— Сигнал надійшов о 23:25. Люди на турецькому кораблі кликали на допомогу. Знеструмили судно й сиділи в рубці. Ми зрозуміли, частина екіпажу збунтувалася, — каже 38-річний Андрій Ставніцер із компанії ТІС, що працює в порту.

Перевірити турецький корабель відправили буксир. Його екіпаж побачив на човні моряків із ножами. Викликав правоохоронців. Ті штурмували човен. Нападників арештували. З рубки випустили заручників. Найбільше постраждав капітан судна. Його вдарили ножем у живіт.

Бунт на човні почався після того, як капітан попросив двох матросів не пиячити, з'ясували пізніше. Вони схопили холодну зброю й намагалися вбити інших членів екіпажу.

"Мехмед Онлу" вийшов із порту Миколаєва 3 вересня. Віз металеві конструкції до Йорданії.

Зараз ви читаєте новину «Заручників на кораблі звільняли спецпризначенці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути