вівторок, 14 лютого 2012 10:23

За вбивство брата голови Нацбанку Антону Ігольникову дали довічне

Автор: фото з сайта www.odnoklassniki.ru
  Донеччанин Антон Ігольников працював комерційним директором підприємства ”Укрвуглебуд”, 10 років не ходив у відпустку. Геннадія Сливнова вдарив канцелярським ножем, коли той вліз у суперечку
Донеччанин Антон Ігольников працював комерційним директором підприємства ”Укрвуглебуд”, 10 років не ходив у відпустку. Геннадія Сливнова вдарив канцелярським ножем, коли той вліз у суперечку

10 лютого Ворошиловський райсуд Донецька оголосив вирок 49-річному Антону Ігольникову. Торік у бійці він убив 43-річного Геннадія Сливнова, двоюрідного брата голови Національного банку України Сергія Арбузова. Отримав довічне ув'язнення.

— Жизнь человека — это самое главное, и, что ни говори, я — причина смерти, — каже Антон Ігольников. Стоїть у клітці для підсудних. Говорить тихо, розгойдується. У правій руці тремтить лист із промовою. У нього не заглядає. Правицею тримається за ґрати, рука побіліла від напруги. — Я раскаиваюсь в том, что убил, но люди в жеке стали косвенной причиной — они создали условия.

Антон Ігольников працював комерційний директором підприємства "Укрвуглебуд". Із дружиною-домогосподаркою і донькою жили у квартирі на останньому поверсі будинку №23 на бульв. Пушкіна. 15 липня торік на горищі дому прорвало трубу. За вихідні їхнє помешкання затопило. У понеділок, 18 липня, господар прийшов до жеку №3, хотів отримати акт про збитки. Він необхідний для страхової компанії. Почав лаятися з диспетчером 60-річною Людмилою Удовиченко. Махав трубкою від пилососу.

Геннадій Сливнов працював водієм. Того ранку стояв під жеком, почув крики. Зайшов усередину, забрав в Антона Ігольникова трубку від пилососа. Той розлютився і вдарив Геннадія канцелярським ножем. Влучив у серце.

— Такие случаи иногда происходят, но следствие и суд относятся к ним по-разному. Я сразу почувствовал предвзятость, — каже Антон Ігольников. — Через день после убийства была пресс-конференция, на которой прозвучало однозначное заявление милицейского генерала. Никакого следствия не было, в обстоятельствах никто не разбирался. Даже из того, что звучало в суде, видно, что я никакой не злостный дебошир.

— Ишь, какой умный! — вигукує в залі суду Людмила Удовиченко.

— Желание отомстить — оно, может, по-человечески и нормальное. Но ведь органы следствия не в подчинении у потерпевшей семьи. В милиции шутили: "В следующий раз перед тем, как кого-то убить, спрашивай — не вип ли он родственник".

Вдова слухає мовчки, не обертається в бік підсудного. Дружина Антона Ігольникова низько нахилилася, прикрила обличчя долонями. Друг підсудного теж схилив голову на груди.

— Визнати винним у вбивстві особи, що виконувала свій громадянський обов'язок по припиненню хуліганських дій. Застосувати покарання у вигляді довічного позбавлення волі, — зачитує вирок 45-річна Ірина Бухтіярова, головуюча трійки суддів.

Найвищу міру покарання вимагав прокурор. Родичі загиблого просили 1 млн грн моральної компенсації. Суд зменшив до 500 тис.

— Це суворий вирок, — каже 58-річний Олександр Саркисов, адвокат Антона Ігольникова. — Син народного депутата Володимира Демишкана з приятелями катував чоловіка, потім до живого прив'язав батарею й кинув у річку. За це отримав п'ять років умовно, а подільники — п'ять і сім років колонії. Так наші суди карають "своїх". Коли ж злочин проти "своїх" — результат із точністю до навпаки. У справі були фальсифікації. Ігольникова звинуватили, що він бив по потилиці робітницю жеку трубкою від пилососа. Але ніяких тілесних ушкоджень у неї нема.

Ігольникови зібрали родині загиблого 100 тис. грн, але вдова відмовилася. Слідчі арештували дві квартири і дві машини, які належать родині. Старший син Антона Ігольникова живе окремо.

— Арештували все майно: моє, дітей, — говорить 48-річна Тетяна Ігольникова. — Сьогодні всі проти нас. Я постійно себе гризу, бо це я чоловіка накрутила. Того дня я була в жеку. Мені акта не дали, полаялися. Я поскаржилася чоловікові. Він 10 років не був у відпустці, позаторік намагався вбити себе чотирма ударами ножа в груди. Написав передсмертну записку, у реанімації відкачали. Сидів на антидепресантах.

Психіатрична та психологічна експертизи визнали Антона Ігольникова осудним.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство брата голови Нацбанку Антону Ігольникову дали довічне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути