четвер, 04 жовтня 2012 07:45

За шість років рейковий автобус змінив сім маршрутів

Рейковий автобус "Львів — Луцьк" почав курсувати минулого четверга. Зі Львова вирушає о 17.07, із Луцька — о 6.22. У дорозі перебуває трохи менш як 3 год., перевозить 91 пасажира. Квиток коштує 55 грн.

— Цей рейковий для нас — справжній порятунок, — говорить студент Вадим Кащук, 21 рік. — Кожних вихідних їжджу до батьків у Луцьк. Дорога між обласними центрами жахлива. А поїзд тільки один — "Чернівці — Ковель". Донедавна відправлявся в сторону Луцька о десятій вечора, тепер перенесли на ніч. Звісно, це незручно.

Два рейкові автобуси зі Львова їздили в Моршин, Ворохту, Рівне, Тернопіль. Також курсували в напрямках "Івано-Франківськ — Ворохта", "Ковель — Ягодин". Певний час діяли як внутрішньоміський транспорт — між станціями "Підзамче" і "Сихів" у Львові. Усі ці маршрути швидко скасували.

— Ми ставимо рейковий автобус у напрямках, які треба вивчити, — говорить Лілія Криницька із прес-служби Львівської залізниці. — Щоб зрозуміти, який вид транспорту в конкретному напрямку найефективніший. Так і у випадку з Луцьком. Якщо кількість пасажирів буде дорівнювати місткості автобуса, його залишать. Якщо їх буде більше — пустимо до Луцька потяг, менше — знімемо рейс.

Зараз ви читаєте новину «За шість років рейковий автобус змінив сім маршрутів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути