вівторок, 16 лютого 2016 05:55

За проектування четвертої гілки метро заплатять 60 мільйонів гривень

Тендер на проектування Подільсько-Вигурівської лінії метро до житлового масиву Троєщина оголосив Київський метрополітен. Заплатять виконавцю 60 млн грн. Документацію хочуть мати до кінця року.

— Головне завдання на цей рік — підготовка інвестиційного проекту й техніко-економічного обґрунтування для будівництва четвертої гілки метро. Має бути зрозумілий міжнародним партнерам документ, для виділення кредитних коштів, — розповідає 33-річна Наталія Макогон із метрополітену.

Програма соціально-економічного розвитку Києва на 2016 рік передбачає виділення для підземки 879,5 млн грн для будівництва метро на Троєщину.

— Остаточну суму для повного завершення робіт назвати складно. Її визначать під час підготовки проекту. Необхідно залучати інвестиції з-за кордону. При цьому місто або держава будуть гарантами, — говорить Наталія Макогон. — На будівництво потрібно до п'яти років за умови стабільного фінансування.

— Будувати метро на Троєщину варто починати зі станцій Вокзальної поблизу залізничного вокзалу й Тараса Шевченка на Подолі. Тут можна зробити зручні пересадки, — каже експерт із транспорту Денис Філіппов, 38 років. — За моїми підрахунками, потрібно близько 30 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «За проектування четвертої гілки метро заплатять 60 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути