пʼятниця, 19 липня 2013 05:45

За припинення ходи з Врадіївки до Києва пропонували 100 тисяч доларів

Автор: фото з сайта www.LB.ua
  Учасники ходи із селища Врадіївка на Миколаївщині до столиці палять вогнище біля райвідділку міліції у місті Фастів Київської області 16 липня. На ньому приготували вечерю
Учасники ходи із селища Врадіївка на Миколаївщині до столиці палять вогнище біля райвідділку міліції у місті Фастів Київської області 16 липня. На ньому приготували вечерю

Учасники ходи із селища Врадіївка на Миколаївщині до Києва 18 липня розпочали протести в столиці. Під будівлею Міністерства внутрішніх справ вимагали звільнення його керівника Віталія Захарченка. За день до того представники владних структур пропонували активістам $100 тис., аби припинили акцію. Про це повідомив координатор Коаліції учасників помаранчевої революції Сергій Мельниченко.

16 липня учасники ходи штурмували відділення міліції у місті Фастів на Київщині. Мета — припинити свавілля та незаконну торгівлю наркотиками. До активістів долучилися понад сотню місцевих. Серед них знайшлися ті, кого катували в райвідділку.

— Вісім років тому я побував тут. З мене намагалися вибити зізнання у злочині. Для цього зачинили у підвалі. Звідти потрапив до реанімації, — розповідає Богдан Хмельницький, 37 років.

Із вимогою показати катівні мітингувальники спробували ввійти до відділку. Проте впустили тільки нардепа 33-річного Сергія Капліна. Решті учасників довелося брати будівлю штурмом. Між ними та правоохоронцями сталася бійка. Активісти переконували, що її розпочали провокатори у цивільному.

Облога райвідділку тривала близько 8 год. Підвал, де начебто катують людей, нікому так і не показали. Після цього мітингувальники розвели вогнище перед будівлею. На ньому приготували вечерю. Ночували у наметах, які розклали неподалік.

Піша хода стартувала 7 липня. Тоді з Врадіївки до Києва вирушили 16 осіб. Біля міста Первомайськ Миколаївської області розділилися: 12 людей пішли через Кіровоград, решта рухалися вздовж траси Київ — Одеса. За 11 днів пройшли 10 міст та здолали щонайменше 450 км. Кількість учасників акції змінювалася. Найменше їх було в місті Умань на Черкащині — троє, найбільше — біля в'їзду до Києва, 40 осіб.

Зараз ви читаєте новину «За припинення ходи з Врадіївки до Києва пропонували 100 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути