пʼятниця, 12 серпня 2016 05:45

З розвалених кіосків втекли щури

У ніч на 8 серпня комунальники знесли бульдозерами 30 кіосків із товаром поблизу станції метро Лісова. На час робіт поліцейські оточили там 2 тис. кв. м території. Не пропускали перехожих і власників МАФів.

Уранці прохід від метро до вул. Кіото завалений металевими уламками. Люди обходять їх проїжджою частиною. У купі видно сонячні окуляри, пластикові пляшки води "Бонаква", яскраві кофти. О 8:00 продавці збирають вцілілі речі й переносять їх до сусідніх кіосків. Решту забирають безхатьки та перехожі.

— О сносе нас не предупреждали. Письменных решений не показывали. Так по-варварски относятся к людям. Все тут остались без работы и товаров, — каже 54-річна Ірина, власниця речового кіоску. Під очима в неї — розтерті сліди від туші, вологі вії позлипались.

За дві години комунальники спецтехнікою згрібають завали.

— Власники нелегальних павільйонів знали про чергу на демонтаж. Конкретно ці МАФи незаконно працювали щонайменше з 2010 року. Це — сміття, і ставитися ми будемо до них відповідно, — розповідає директор Київблагоустрою 26-річний Іван Кліпа.

— Показали відео демонтажу кіосків на Лісовій. Там антисанітарія. З розтрощених павільйонів тікали зграї щурів. Всі, хто є в списках на знесення, отримують офіційні приписи. Мають прибрати свої незаконні споруди добровільно, — говорить 30-річний Дмитро Білоцерковець, радник мера з питань благоустрою.

— Краще б залишили кіоски. Я купувала там свіжий хліб. По дорозі з метро до мого дому немає продуктових магазинів, — зазначає киянка 41-річна Юлія ­Рибачок.

— То, что их снесли, — правильно. По вечерам там собирался всякий сброд. Прошу мэрию — после того, как уберёте мусор, расширьте дорогу, а не ставьте новые ларьки, — каже 29-річний Леонід Григор'єв. Живе на Лісовому масиві.

Після зносу уламки павільйонів із проходів не прибрали.

Зараз ви читаєте новину «З розвалених кіосків втекли щури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути