пʼятниця, 29 липня 2016 00:10

Волконський мав внести 384 мільйони гривень застави

Співвласник будівельної компанії "Еліта-Центр" 41-річний Олександр Волконський (справжнє прізвище Шахов. — ГПУ) втік з-під домашнього арешту.

2006-го він разом із співучасниками організував аферу з нерухомістю. У 1759 людей видурили 384 млн грн на будівництво квартир. З 11 багатоповерхівок зводити почали одну. Майбутні помешкання продавали одразу кільком людям. Щойно махінації викрили, Волконський із дружиною й донькою втекли за кордон. Його розшукували півтора року. Затримали 2007-го в Швейцарії. Він змінив зовнішність і прізвище. Волконського повернули в Україну, утримували в Лук'янівському СІЗО.

11 квітня 2016 року Волконського випустили зі слідчого ізолятора за "законом Савченко" (день у слідчому ізоляторі рахується як два у в'язниці. — ГПУ). За звільнення мав внести 384 млн грн застави. Грошей не знайшов. Суд призначив йому цілодобовий домашній арешт.

— Чоловік не з'явився на ­чергове судове засідання. У квартирі, де мав бути, знайшли тільки електронний браслет. Волконського оголосили в розшук, — каже 60-річний Василь Жовновський, адвокат потерпілих від афери "Еліта-Центру".

Олександр Волконський родом із Москви. В Україну переїхав 2002-го.

— Волконський просив замінити йому цілодобовий арешт на нічний. Хотів ­оформити російський паспорт. Бо той, що мав, вилучили під час обшуку. Суд відмовив. Але він міг заїхати в російське посольство після судових засідань, дорогою додому, — каже Артем Середа, адвокат потерпілих. — За "законом Савченко", Волконського не можна повторно арештувати у справі "Еліта-Центру". В СІЗО відсидів вісім років — більшу частину присудженого 15-річного терміну. Формально — він вільний, хоч і в роз­шуку.

Виконавчого директора "Еліта-Центру" 59-річного Олега Шестака досі не знайшли. Його вважають співорганізатором афери. Генерального директора "Еліти" Ігоря Циганка 2009-го засудили до восьми років в'язниці. 2011-го п'ять років дали Андрієві Терентьєву, колишньому директору із продажу компанії.

Зараз ви читаєте новину «Волконський мав внести 384 мільйони гривень застави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути