середа, 22 червня 2016 00:55

Водопровідною водою отруїлися 460 людей

Автор: уніан
  Забрудненою питною водою отруїлися люди в Ізмаїлі на Одещині. Після зливи до водогонів потрапили фекалії. Більшість постраждалих — діти
Забрудненою питною водою отруїлися люди в Ізмаїлі на Одещині. Після зливи до водогонів потрапили фекалії. Більшість постраждалих — діти

— Жінка поскаржилася на погане самопочуття в суботу ввечері. Випила кілька таблеток білого вугілля. Думала, що отруїлася. Але до ранку ледве дотягла. Тоді подзвонили родичі і сказали, що мій 6-річний племінник теж захворів. Від зневоднення не міг ходити. Кажуть, через воду. У нас і раніше з кранів смердюча текла, — розповідає 33-річний Сергій з Ізмаїла на Одещині.

Спалах кишкової інфекції в місті зафіксували в суботу, 18 червня. За добу до лікарні звернулися понад 300 людей. До 21 червня — ще 160. Усі пили водопровідну воду. В неї могли потрапити нечистоти після проливних дощів. В Ізмаїлі оголосили надзвичайну ситуацію. Закрили ринки й кафе. Не дозволяють купатися у водоймах — їх охороняють.

— В Ізмаїлі пройшли сильні зливи. Підтопило колодязі у приватному секторі. Піднялися ґрунтові води, — каже Віталій Шафранський, виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я. — Розтеклися фекалії. Вони потрапили у воду, що вживали люди.

Половина постраждалих — діти.

— Усіх забезпечили медикаментами й питною водою. Кількість дорослих, які звертаються до лікарів, зростає. Бо нехтують правилами, — говорить 51-річний Андрій Абрамченко, мер Ізмаїла. — ­Деякі люди купаються у водоймах і наражаються на небезпеку. У місті змішані ротавірусна, норовірусна й кишкова паличка (перші дві — збудники кишкових інфекцій. Третя — це бактерія в кишковому тракті людини. Вона спричиняє запальні процеси, коли потрапляє в інші органи. — ГПУ).

Комунальники дезінфікують колодязі й туалети в приватному секторі. Із відпусток викликали лікарів.

— У моей мамы дворовой туалет вчера посыпали хлоркой. Мы отвезли ей шесть бутлей воды по 5 литров, — розповідає одеситка 41-річна Наталія Скворцова. — Як тільки почалася епідемія, люди кинулися в магазини. На воду був страшенний ажіотаж. Зі складів усе розкупили. Зараз ситуація заспокоїлася. Воду і продукти постійно підвозять.

Поліція відкрила кримінальне провадження за масове отруєння людей.

— Жителі Ізмаїла продовжують звертатися до лікарів. Тому міський відділ поліції підняли за тривогою, — каже глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе, 39 років. — На базі загальноосвітніх шкіл відкривають пункти надання першої медичної допомоги. Поліцейські в складі мобільних груп, автопатрулів та піших нарядів об'їжджають ринки й місця стихійної торгівлі. Забороняють продавати овочі, фрукти й молочну продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Водопровідною водою отруїлися 460 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути