Ексклюзиви
пʼятниця, 06 січня 2012 07:30

Вісім тонн ікри не пускають до супермаркетів

Українці й досі не мають змоги поласувати справжньою камчатською ікрою. Власники 8-тонної фури з продукцією, яку не пропускає українська митниця, скаржаться на збиток.

— Для того, щоб продати в Україні партію високоякісної ікри "ГубернаторЪ Камчатки", вироблену на заводі "Орландо" у Петропавловську-Камчатському, я заклав квартиру під кредит. Але через підлість наших конкурентів — групи компаній "Геліос" — мій товар не пропускають. "Геліоси" підробили аналіз нашої ікри і написали листа до ветеринарної служби. А звідти надіслали листа до Россельнадзору в Російську Федерацію з вимогою нас "прижати". Утім, ми маємо всі документи про те, що ікра — найкращої якості. На митниці відбирали проби на аналізи ще в листопаді. І результати були блискучі. Зараз до справи підключилася СБУ, яка незаконно вимагає додаткових аналізів. Торгові мережі "Сільпо", "АТБ-маркет", "Mетро" вже виставляють нам жахливі штрафи на зриви поставок за акціями. Товар розрекламували, у нього вклали гроші. Хто відшкодовуватиме нам усі збитки? — говорить директор підприємства "Камчадал-Плюс" Костянтин Комісаров.

Він вимагає в Івано-Франківському окружному адміністративному суді визнати незаконними дії митниці. Але слухання справи вкотре переносять. Наступного разу її розглядатимуть 10 січня. Також компанія написала скарги до СБУ, ветеринарної служби, заяву у Генеральну прокуратуру, за результатами розгляду якої знову подадуть позов до суду.

— Доки це все з'ясовують, фура стоїть. Але ж ікра жива, вона не може стояти вічно. Наші конкуренти вчинили підло, але ми нічого не можемо з цим зробити, — додає Комісаров.

Він звернувся до супермаркетів "Фоззі Груп", "ATБ", "Метро", "Білла", "Велика Кишеня", "Фуршет", "Ашан" із закликом не укладати договори із групою компаній "Геліос" на 2012 рік, бо "при веденні конкуренції мають бути також моральні засади". Костянтин Юрійович каже, "Геліосу" відмовило у рекламі "Русское радио", бо керівництво холдингу вірить, що не все вимірюється грошима.

За словами голови "Камчадал Плюс", якщо ринок монополізує їхній конкурент, то українці більше не зможуть почастуватися справжньою камчатською ікрою.

— Ми солимо ікру протягом 2-4 годин після вилову лосося. Продукт зберігає всі поживні речовини. З ястику — плівки — ікра видобувається вручну. Це найкращий метод її виготовлення. А от "Геліос" для здешевлення виробництва заморожує ястик, везе сюди, а потім солить ікру на заводі під Києвом. При такому приготуванні частина поживних речовин і вітамінів продукту втрачається, — пояснює Костянтин Комісаров.

Зараз ви читаєте новину «Вісім тонн ікри не пускають до супермаркетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути