вівторок, 26 липня 2016 06:40

Військові навчання пройдуть у всіх областях

25 липня розпочалися командно-штабні навчання українських військових "Південний вітер-2016". Протягом тижня бойові підрозділи десантуватимуться, проводитимуть рейди, форсуватимуть ріки. Навчання пройдуть у всіх областях України.

За день до початку тренувань у місті Чаплинка Херсонської області кілька місцевих жителів протестували проти інженерних робіт. Їх мали провести на земельній ділянці, що належить громадянину Російської Федерації.

— Акцію профінансував один із колишніх депутатів Партії регіонів, — кажуть у Генштабі. — Вона є частиною інформаційної війни окупантів Донбасу й Криму. Це спроба заблокувати або зірвати навчання та дискредитувати українську армію.

Одночасно із сухопутними навчаннями корабель Військово-Морських сил "Гетьман Сагайдачний" патрулює північно-західну частину Чорного моря разом із румунським, турецькими й американськими фрегатами. Морські піхотинці вправляються висаджуватися на берег.

Одночасно з навчанням "Південний вітер-2016" на морі до 30 липня пройдуть спільні з НАТО тренування морської піхоти і флоту "Сі бриз-2016". До них залучені близько 4 тис. осіб із 16 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Військові навчання пройдуть у всіх областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути