Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 06:25

"Відключити півострів від світла могла б лише Рада"

Знеструмлення Криму отримало негативну оцінку міжнародних коментаторів.

"Відрізати мільйони українців від електроенергії — це божевілля і тільки підживлює агресивну риторику Кремля. Лише Верховна Рада могла б ухвалити рішення відрізати Крим від світла. Все інше — це тероризм. Люди, які виправдовують подібне, тим самим легітимізують недемократичні дії Росії", — написав у "Твіттері" Джуліан Ропке, редактор впливового німецького видання "Більд".

"Кожна хвилина енергетичної блокади Криму підточує довіру до України на міжнародній арені та її підтримку. Не думаю, що автори диверсій добре все це продумали", — пише в соцмережі Максим Еріставі, журналіст, співзасновник "Громадське інтернешнл".

"Зрозуміло, що тепер українці дуже непокояться, якою буде відповідь Росії", — пише Едвар Волкер, професор політології університету Берклі в Каліфорнії.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що півострову "слід готуватися до гіршого, а саме: надзвичайна ситуація триватиме до 22 грудня, коли введуть в експлуатацію першу чергу енергомосту через Керченську затоку. Але це не 100 відсотків".

— Мы надеемся, что будут приняты энергичные меры по восстановлению энергоснабжения Крыма, — заявив Дмитро Пєсков, прес-секретар Володимира Путіна. — З російського боку робиться все можливе, щоб компенсувати відсутність електроенергії.

Лідери європейських країн на вимкнення світла на півострові не відреагували.

Зараз ви читаєте новину «"Відключити півострів від світла могла б лише Рада"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути