Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 06:30

Українські посвідчення водія визнаватимуть в Італії

Українські водійські посвідчення ­дійсні в Італії. Про це 19 листопада повідомив президент Петро Порошенко на зустрічі з українською діаспорою в Римі.

— Підписали міжурядову угоду з Італією про визнання в цій країні наших водійських посвідчень. Це дуже важливо для українців, — каже Порошенко.

— Якщо українець там живе, може обміняти свої права на італійські без теоретичних і практичних іспитів і зайвих витрат, — каже 54-річний Вадим Карнаухов, віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв. — Однак більшість посвідчень старого зразка, якими користуються в Україні, не відповідають світовим вимогам. Документ має бути з англійським перекладом, із вказанням відповідної категорії за міжнародною сертифікацією та конкретною датою закінчення його дії. Тому нині багато водіїв за кордоном змушені оформлювати міжнародне водійське посвідчення через громадські організації: Міжнародний Альянс чи Асоціацію автомобілістів.

Посвідчення єврозразка в Україні з'являться до 2017-го.

— Саме вони відповідатимуть Міжнародній конвенції і визнаватимуться не тільки в Італії, а й в інших країнах світу, — додає Карнаухов.

Зараз ви читаєте новину «Українські посвідчення водія визнаватимуть в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути